KTM 790 Duke lezerstest: “The Scalpel Rideout” (Video)

Op een dag vind je de job van je leven. Zo weet ik dat er genoeg MaxxMoto-lezers zijn die er van dromen om in de motorsector aan de slag te kunnen, en als het eventjes kan als testpiloot of motorjournalist. Met dank aan KTM konden we twee gelukkige lezers voor een dagje laten proeven van die job.

Tekst: Arno Jaspers
Foto/Video: Jonathan Godin, Jelle Demonie

De oranje jongens hadden namelijk ‘The Scalpel Rideout’ georganiseerd, waarop we uitgebreid kennis konden maken met de 790 Duke. Deze middenklasser vormt de link tussen de 650 en 900cc-klasse dankzij zijn relatief hoge vermogen voor een laag gewicht. Leuk spul dus om een dagje mee aan de slag te gaan in de Ardennen!

Lennart Mariën en Ewa Kordek waren de twee gelukkige winnaars die zich ’s ochtends in Remouchamps mochten melden voor een testrit met de 790. Na een korte briefing was het tijd om ons motorplunje aan te trekken en dan konden we van start gaan. Spijtig genoeg was dat ook het punt waarop we geconfronteerd werden met een minder leuke kant van de job toen de weergoden zich tegen ons keerden…

Ewa vond de 790 Duke een mooie opstap tegenover haar 390, al zou een herhaling in het droge niet slecht zijn…

Regen, regen en nog eens regen. Lang voor we bij de lunchstop aankwamen, was iedereen al doorweekt en dat zou er in de namiddag niet beter op worden. De regenmodus in combinatie met de Maxxis Supermaxx ST bandjes gaven wel het nodige vertrouwen, maar nooit genoeg om de grenzen van de 790 Duke te gaan aftasten.

Een spijtige tegenvaller dus, en je zou bijna kwaad opzet durven vermoeden wanneer het plotseling stopte met regenen toen we bij de eindstop arriveerden. Achja, zelfs een droomjob kan soms haar mindere kantjes hebben, maar op een fijne motor in goed gezelschap mag je niet klagen.

In naam van MaxxMoto zou ik Lennart, Ewa, KTM Belux en alle deelnemers van de Scalpel Rideout wedstrijd willen bedanken, en ik kan al niet wachten om het nog eens een keertje te herhalen – bij voorkeur op een zonovergoten dag 😉