BMW modelupgrades voor 2019

BMW Motorrad heeft voor het modeljaar 2019 een aantal wijzigingen aangekondigd: nieuwe comfort richtingaanwijzers, een update van de BMW Motorrad Connected App en uiteraard nieuwe kleurstellingen.

Een groot aantal modellen in het BMW gamma krijgen in 2019 standaard nieuwe richtingaanwijzers die voor meer gebruiksvriendelijkheid en veiligheid moeten zorgen. De automatische reset van de richtingaanwijzers is bij deze nieuwe versie afhankelijk van de rijsnelheid, in tegenstelling tot de oudere versie waarbij de deactivatie enkel afhankelijk was van een vaste tijd of afstand. Alle modellen krijgen deze upgrade behalve de C 650 Sport, C 650 GT, G 310 GS, G 310 R, F 800 R, F 800 GT, S 1000 RR en S 1000 R.

Ook de BMW Motorrad Connected App krijgt een grote update met extra functies en verbeteringen . De digitale kaarten, gebaseerd op de voor motorrijders geoptimaliseerde navigatie van Tomtom, worden volledig herzien en de navigatieoptie “kronkelende route” wordt geïntroduceerd, een veel gevraagde functie onder de gebruikers. Om de nieuwe functies te kunnen gebruiken, hoef je begin augustus de app alleen maar te updaten en kan je de nieuwe kaarten gratis downloaden.

Verder krijgt de S 1000 RR een lichtgewicht HP-batterij met duurzame lithium-ion-cellen in het optiepakket. Deze batterij weegt ongeveer 2 kg minder in vergelijking met de standaard lood-gel-accu. De lithium-ion batterij heeft een geïntegreerd elektronisch systeem om bescherming te bieden tegen diepontlading, overladen en thermische overbelasting.

De modellen in de K reeks krijgen standaard de Hill Start Control Pro (HSC Pro) aangemeten wat voor meer comfort op hellingen moet zorgen. Dit systeem treedt automatisch in werking wanneer de remmen worden geactiveerd gedurende ca. één seconde bij stilstand op een helling van minimaal 5%

Tenslotte krijgen alle modellen nog een nieuwe kleurstelling en verdwijnen er ook een aantal kleuren uit het gamma.

De 2019 modellen kunnen vanaf augustus worden besteld bij alle BMW Motorrad-partners.

BMW Motorrad viert 40 jaar motoruitrusting

BMW Motorrad was in 1978 de eerste fabrikant die een volledige motoruitrusting op de markt bracht. Vandaag kijkt het merk terug op een groot aantal verschillende collecties en brengen ze met de nieuwe ’40 Years Collection’ een hommage aan 40 jaar BMW-motorkledij.

De marktintroductie van de legendarische K 100 in 1978 maakte ook van BMW Motorrad meteen ook een pionier in een geheel nieuw segment: BMW werd het eerste motormerk ter wereld dat zijn eigen assortiment motorkledij presenteerde. Die allereerste collectie werd toen al een trendsetter op het gebied van design en veiligheid en legde de basis het succesverhaal van de BMW-motorkledij. Elke collectie sinds die eerste in 1978 weerspiegelt nog steeds die visie van BMW Motorrad.

De nieuwste ’40 Years Collection’ brengt de stijl van de jaren 1970 weer helemaal terug. Maar de gebruikte materialen en de afwerkingstechnieken zijn natuurlijk alles behalve retro. De collectie bevat onder meer een jethelm, een zwart leren jasje en handschoenen, allemaal met het cijfer 78 als rode draad en met rood-wit-blauwe kleuraccenten. Voorlopig enkel als limited edition verkrijgbaar vanaf augustus. Meer info op www.bmw-motorrad.de.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.