167 nieuwe flitscamera’s op Waalse wegen

Vanaf de tweede helft van 2019 ga je wat meer op je snelheid moeten letten op de Waalse wegen. Tegen eind 2019 komen er maar liefst 167 nieuwe flitscamera’s bij.

Ook Wallonië gaat de strijd aan tegen overdreven snelheid. Het Waalse gewest kondigt de plaatsing aan van 167 nieuwe flitscamera’s tegen 31 december 2019. Naast de traditionele vaste camera’s zullen er ook trajectcontroles komen in Namen, Hensies, Beloeil en Andenne. Dat moet het totaal aan radarcontroles in het Waalse landsdeel op 436 brengen tegen eind 2020.

Het Waalse gewest volgt daarmee de Vlaamse tendens. Met de plaatsing van de camera’s hoopt de AWSR, het Agentschap voor de Verkeersveiligheid in Wallonië, de strijd aan te gaan met overdreven snelheid én het aantal ongevallen aanzienlijk te verminderen.

“In Vlaanderen heeft de nieuwste studie aangetoond dat vaste snelheidscamera’s ernstige ongevallen met 20 tot 30% verminderen, terwijl trajectrontroles dit tot 50% verminderen”, vertelt Benoît Godart, woordvoerder van het Vias Instituut. “Door de aanwezigheid van een automatische radar neemt de snelheid met 4 km/u af en neemt het aantal inbreuken met 50% af. Bij de trajectcontroles daalt de gemiddelde snelheid met 5 km/u en nemen de overtredingen zelfs met 70% af”.

Met betrekking tot de locaties van de nieuwe camera’s, onderscheidt Benoît Godart twee soorten plaatsen die van de Waalse minister Di Antonio groen licht gekregen hebben voor bijkomende camera’s. “De camera’s worden eerst op de belangrijkste toegangswegen in de gemeenten geplaatst. Zo komt er een camera op de weg die Saint-Hubert verbindt met Rochefort, op de Winston Churchill-straat in Courcelles en de Koningin Astrid-Straat in Spa. Dit zijn belangrijke toegangswegen naar het centrum waar op piekmomenten vaak te hard gereden wordt. Daarnaast zijn er de doorvoerroutes, zoals de N25 naar de E411, “zegt Benoît Godart.

Vanaf nu ga je dus wat meer op je snelheid moeten letten als je zuidwaarts trekt voor een dagje Ardeense fun.

This image has an empty alt attribute; its file name is f4fbc9b462502642e9d2513573d3bdd0.jpg
Write caption…

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.