IDM Zolder: Belgische successen en een domper op de feestvreugde

Het IDM-weekend in Zolder blijft traditiegetrouw een hoogdag voor de Belgische racerij. Dat werd dit jaar extra in de verf gezet met mooie prestaties van het Alpha-Van Zon racing team, maar ook in de andere categorieën zorgden o.a Gian Mertens en Bram Lambrechts voor leuke verrassingen.

Het weekend in Zolder valt sinds vorig jaar ook samen met de Europese GSX-R meeting en onder het toeziende oog van MotoGP-helden Alex Rins en Joan Mir verkreeg het Belgische Suzuki Bike Parts team een wildcard voor de GSX-R Cup. Al tijdens de trainingen liet piloot Gian Mertens snelle tijden zien, vooraleer hij een korte uitstap in de grindbak maakte. Ook tijdens de race kon de wildcard-rijder indruk maken, wat eindigde met een mooie tweede plek.

Gian Mertens maakte indruk in de GSX-R cup.

Bram Lambrechts kon op gelijkaardige wijze een zitje versieren voor de BMW boxercup die verreden wordt op aangepaste BMW R nineT cafe racers. Deze oldschool racemachines zorgden voor een leuke afwisseling tussen het superbike-geweld en Lambrechts reed naar een mooie tweede plek.

Bram Lambrechts reed in de boxercup naar een verdiende tweede plek.

De meest succesvolle Belg in het IDM, Angelo Licciardi was dit keer niet van de partij, want de Supersport 300-klasse neemt niet deel in Zolder. Meteen tijd dus voor de Supersport 600 waarin Côme Geenen zich van zijn beste kant liet zien en enkele punten sprokkelde voor de titelstrijd. Hoogtepunt van de dag was echter het Superbike kampioenschap met een (verwachtte) klinkende overwinning voor de thuisrijders van het BMW Alpha Van Zon Racing team o.l.v. teammanager Werner Daemen.

Alle Belgen mogen dus terugblikken op een bloedheet en uitermate geslaagd raceweekend dat zondagnamiddag evenwel onderbroken werd door een groot oliespoor op het circuit. Enkele races werden afgelast en de organisatoren bekijken nog of dit tijdens een volgende manche kan ingehaald worden.

This image has an empty alt attribute; its file name is f4fbc9b462502642e9d2513573d3bdd0.jpg

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.