Verslag 1st European Suzuki GSX-R Meeting

Tijdens het weekend van 6, 7 en 8 juli organiseerde het Japanse merk uit Hamamatsu voor de allereerste keer een Europees GSX-R treffen. Meer dan 300 eigenaars van de oer-superbike zakten af naar het circuit van Zolder om er deel te nemen aan een zonovergoten evenement.

In de paddock werd een heus Suzuki-dorp gebouwd. Kosten nog moeite werden gespaard om er een gezellige bedoening van te maken. Er viel een mooie verzameling aan oude en minder oude race-motoren te bewonderen. Een frappante verschijning was de Alstare-Corona GSX-R600 waarmee onze landgenoot Xavier Siméon in 2006 Europees kampioen Superstock 600 werd. Ook opvallend waren de gepersonaliseerde nummerplaten op de andere tentoongestelde motoren, wat ons deed vermoeden dat ze allen afkomstig waren uit de privécollectie van de familie Siméon.

Als eerbetoon aan gewezen Motorcross legende Eric Geboers was er een aparte hoek ingericht met een aantal souvenirs aan de overleden kampioen en zijn officiële Suzuki fabrieksmachine uit 1983.

Niemand minder dan oud GP500-legende Kevin Schwantz en huidig MotoGP-piloot Alex Rins werden ontboden om de fans te entertainen. De obligate handtekeningsessies met bijhorende selfies waren uiteraard een succes.

   

De Suzuki samenkomst werd georganiseerd in de rand van het Duitse IDM Superbike kampioenschap. Men kon genieten van de spectaculaire races, maar er waren ook stuntshows door team Bleuk, testritten met diverse modellen en zelfs een slow-riding contest.

Het orgelpunt van de meeting was de demonstratieronde die de GSX-R eigenaars konden rijden op de gesloten omloop onder begeleiding van het illustere GP-duo Schwantz en Rins.

Met die indrukwekkende promenade werd een mooi weekend afgesloten. En als het aan de deelnemers ligt, zeker voor herhaling vatbaar!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.