10 Redenen waarom je zondag Fly Low niet mag missen

Klassiers, café racers, modern classics. Dat zijn de sterren van de derde editie van Fly Low, de coole motorhappening die nu zondag 15 mei doorgaat in Brugge. Er zijn tientallen redenen waarom het de moeite is om af te komen, maar de volgende 10 vinden wij zelf de belangrijkste.

1. Excelsior boardtrack racer

Boardtracker

Van de meer dan 80 tentoongestelde motoren zijn er dik 30 klassiekers in originele staat te bewonderen. Een prachtig aanbod waarvoor we dan maar meteen een speciale zaal hebben gereserveerd. Een Brough Superior, Egli Vincent Godet Café Racer, 500 Gillet, Yamaha RD500 en Suzuki Wankel zijn niet bepaald motoren die je elke dag ziet, maar een heel fraaie en zeldzame aanwinst is dit jaar de Excelsior Boardtrack racer uit 1916.

2. Wrench Monkees

WrenchmonkeesMotoKouture, Gunnars House of Kustom, Deep Creek Cycleworks, KruzCompany,… Dat is slechts een greep uit de toonaangevende zelfbouwers die hun creaties komen tonen op Fly Low III. Maar heel erg opgetogen zijn we over het feit dat we een echte Wrench Monkees hebben weten te strikken. Helemaal uit Denemarken komt deze Monkey#67, een supercoole caferacer op basis van een banale Harley-Davidson 883 Sportster.

3. Test Rides

Kijken is maar kijken, zelf rijden daar draait motorrijden om. Benieuwd of zo’n moderne klassieker misschien iets voor jouw is? Kom naar Fly Low en test de modern classics van Triumph, Ducati en Yamaha. Gratis. Ontdek de mooiste weggetjes van Brugge en omgeving tijdens een door ons begeleid ritje. Pothelm, vetfrak of hipsterbaard zijn niet verplicht, rijbewijs wel…

“Kom naar Fly Low en test de modern classics van Triumph, Ducati en Yamaha. Gratis.”

4. Win een opstapretro

Zoek Jane en maak kans op deze Orcal Astor opstapretro.
Zoek Jane en maak kans op deze Orcal Astor opstapretro.

Loop langs de Hermanus / MaxxMoto stand en Jane legt je uit wat je moet doen om de Orcal Astor 125 te winnen. In essentie komt het neer op inschrijven voor onze nieuwsbrief, maar zij kan het veel mooier verkopen. Opgelet, voor je het weet heeft ze je iets van onze MaxxWear aangesmeerd!

5. Get the T-shirt

Event T

“Been there, done that, got the T-shirt?” In dit geval is de Fly Low III event T echt wel een collectors item, met een ontwerp van de hand van Menze Kwint. We hebben er aardig wat, maar de oplage blijft beperkt. Snel zijn is dus de boodschap. Kwinta kosta? 25 eurostukjes, kunst hoeft niet duur te zijn.

6. Laat je helm uniek pin-stripen

Fly Low randanim

Je motor heb je volledig naar je hand gezet, maar die helm is nog standaard? In plaats van zelf te experimenteren met verfstiftjes of spuitbussen kan je ook overwegen om hem uniek te laten pin-stripen door de rotsvaste hand van Frank Bouwmeesters. Niet goedkoop, wel knap en uniek.

7. Je spaart een kappersbezoek uit

Ook zo’n hekel aan die reguliere kapper? Dat gratuite gelul over wat er in de Dag Allemaal staat, kapotgelezen magazines en die vervelende flapuit die telkens toevallig naast je zit? Op Fly Low ga je onder de schaar, het mes of de trimmer met zicht op unieke tweewielers en motorgeluiden op de achtergrond. Hadden we haar dat het knippen waard was, we wisten het wel.

8. De gastronomie

Geen halflauwe thermoskoffie bij Café le depart.
Geen halflauwe thermoskoffie bij Café le depart.

Aangebakken frieten? Half bevroren hamburger in steenharde pistolet? Slappe thermoskoffie? Lauwe Cara Pi(l)s zonder schuimkraag? Vergeet het, of Fly Low III eet je gastronomische fast food. Zo heb je keuze uit zeven verschillende hamburgers en massa’s verschillende koffies. Pintjes zijn fris getapt, met schuim op zoals het hoort.

9. Het wordt mooi weer

Ze geven 12 graden, maar zonnig. Ideaal motorweertje dus, waarbij je niet loopt te puffen in je motorpak. Toch wat aan de frisse kant? Geen nood, MaxxMoto heeft hoodies mee.

10. Reageer je af

Teveel zon? Zonnebrandcreme vergeten? Geen nood, want er is een burn-out pit voorzien waar je zelf voor lage sluierwolken kan zorgen door je achterband op te roken. Ideaal voor een eerste poging, want je staat in een lage container waarbij je alvast niet in die rij geparkeerde unieke zelfbouwers kan vliegen. Veilig, maar uiteraard nog steeds op eigen risico. Beetje verlegen? De crew moedigt je graag aan!

 Kortom: Tot zondag!

Fly Low poster