Spypic: Triumph Street Cup

Triumph komt binnenkort met een kleinere cafe racer op basis van de Street Twin.

Nee, het is geen officieel bericht, maar als de jongens van Visordown eerst op de proppen komen met het bericht dat de naam ‘Street Cup’ opdook in patentaanvragen van Triumph en de volgende week volgt er een spyshot, dan gaan we er van uit dat dit model er komt.

Schermafbeelding 2016-05-11 om 12.32.24

Uit de foto leiden we af dat het gaat om een cafe racer met het 900cc motorblok, chassis en een hoop andere onderdelen van de Street Twin. Triumph mikt duidelijk op een platform om goedkoop onderdelen te kunnen uitwisselen, en dat kunnen we enkel maar toejuichen.

Verder merken we op de foto nog het zadel, de tellerklokken en koplamphouders van de Thruxton op. De componenten die specifiek voor de Street Cup gemaakt lijken zijn de clip-ons, uitlaten en de voorrem – een andere remklauw dan de Street Twin en een zwevende schijf voor betere remprestaties.

Het gewicht en de prestaties zijn meer dan waarschijnlijk identiek aan die van de Street Twin, dus 55pk voor 198 kg, en daar is niet mis mee zoals je kan lezen in onze eerste test van de Street Twin.

Fly Low poster