Positief nieuws van aan de andere kant van het kanaal. Terwijl de Britse regering in 2018 al een complete ban voor verbrandingsmotoren tegen 2040 aankondigde, lijkt het erop dat er voor motorfietsen een uitzondering komt.

De eerste minister Boris Johnson kondigde gisteren aan dat de Britse regering alles in het werk wil stellen om het milieu te sparen. De aangekondigde maatregelen in 2018 worden dus nog verstrengd en waar er eerst sprake was van een ban voor niet-elektrische auto’s in 2040, wordt dit nu opgetrokken naar 2035. Daarbij is er zelfs nog een clausule dat dit nog vervroegd kan worden indien technologische ontwikkelingen dit zouden toelaten.

Geen goed nieuws voor octaanliefhebbers of oldtimerfanaten, al is er wel een lichtpuntje voor motorrijders. De regering beschreef namelijk een achterstand binnen de motorsector t.o.v. de autosector als het aankomt op de ontwikkeling van elektrische motoren. Het feit dat motorfietsen nooit echt als ‘hybride’ ontwikkeld werden, zit daar ongetwijfeld voor een stukje tussen. Maar minstens even belangrijk is het om de ogen op het doel te houden: minder uitstoot. Daarbij spelen tweewielers een enorme rol aangezien files een gigantische pollutiebron zijn.

Vooralsnog lijkt het er dus op dat gemotoriseerde tweewielers uitstel krijgen. Toch gokken we dat uitstel dit keer niet gelijk staat aan afstel…

Via MCN

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor 
iPhone of Androïd.

About The Author

Zaakvoerder en hoofdredacteur van MaxxMoto.

Related Posts