Niet alle teasers op de EICMA worden met evenveel toeters en bellen aangekondigd. Sommige passeren gewoon in de marge. Zo stond er ergens in een hoekje achteraan op de Kawasaki-stand een elektrische motorfiets. Jawel, ook team green gaat voor groen.

Kawasaki had, weggestopt in een hoekje, op hun stand op de EICMA nog een prototype staan waar ogenschijnlijk niet veel aandacht aan besteed werd. Een groen stalen buizenframe, een bescheiden accupakket en een model-versie van een motorblok. Daar houdt het zo ongeveer op. Geen grote mededelingen, geen klokkengelui.

Achter de schermen is er echter meer gaande. Zo werkt Kawasaki blijkbaar al langer aan een elektrische motorfiets. Al bijna 20 jaar blijkt nu uit een filmpje dat het Japanse merk eerder deze maand de wereld in stuurde.

Kawasaki toont daarin een motorfiets die veel verder lijkt te staan dan het prototype dat ze op de EICMA in een hoekje hadden weggestoken. Onder het kuipwerk van een Ninja 650 zit een door Kawasaki ontwikkelde elektrische aandrijving en versnellingsbak. Opvallend is ook het ‘kinetic energy recovery system (KERS) bij het remmen met de duim.

Kawasaki heeft alsnog geen commerciële plannen aangekondigd voor deze elektrische motor, maar de hint is er wel dat de technologieën die ze testen op dit elektrische model uiteindelijk hun weg zullen vinden naar productiemachines.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.

About The Author

Related Posts