Alex Marquez vervangt Jorge Lorenzo bij Repsol Honda

Het is officieel: Alex Marquez heeft een contract getekend bij Repsol Honda. Daarmee vervangt hij Jorge Lorenzo en rijdt hij volgend seizoen aan de zijde van zijn broer Marc.

In een officieel persbericht kondigde Honda Racing Corporation vanmiddag aan dat de 2-voudig Moto2-kampioen volgend jaar de overstap maakt naar de MotoGP. Alex Marquez ondertekende een contract van een jaar en zal in 2020 Jorge Lorenzo vervangen aan de zijde van zijn broer Marc.

Daarmee komt er een einde aan de geruchtenstroom die na de aankondiging van Jorge Lorenzo vorige week nog in een stroomversnelling terecht kwam. Johann Zarco werd al langere tijd getipt als mogelijke kanshebber op een zitje in het Honda fabrieksteam. Maar afgelopen weekend kwam de naam van Alex Marquez ineens naar boven als grootste kanshebber. Toen al ging het gerucht dat de 23-jarige Spanjaard in vergevorderde onderhandelingen zou zijn met Repsol Honda. Dat werd vandaag dus bevestigd. Daarmee krijgen we volgend seizoen de 2 broers zij aan zij, een unicum in de MotoGP.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.