Norton Motorcycle heeft bescherming tegen schuldeisers aangevraagd, zo melden verschillende Britse bronnen. Het was al langer bekend dat de financiële situatie van het merk heel kwetsbaar was.

Na een recent persbericht over achterstallige belastingen en jarenlang jongleren met geld door eigenaar Stuart Garner, lijkt het erop dat het verhaal even over is voor Norton. Hoewel er de afgelopen jaren enkele nieuwe modellen gepresenteerd werden, kwamen deze slechts heel beperkt (of simpelweg niet) in omloop. Net zoals bij de introductie van de eerste nieuwe generatie Commando’s in 2008 – na de overname van het merk door Garner – gebeurde het dat klanten maandenlang moesten wachten op hun motor na een complete voorafbetaling.

De situatie blijkt nu niet langer houdbaar en dus werd er een rechter aangesteld om toezicht te houden over het bedrijf. We twijfelen er niet aan dat de naam ‘Norton’ zal voortbestaan, maar wat er met de huidige stock, gereedschappen en andere inboedel van het prachtige bedrijfspand ‘Donington hall’ gaat gebeuren is momenteel onduidelijk.

Zowel voor de klanten, leveranciers als werknemers van Norton volgt er nu een bange periode en het is nog koffiedik kijken of het merk dit overleeft, dan wel failliet gaat.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd

About The Author

Zaakvoerder en hoofdredacteur van MaxxMoto.

Related Posts