Stubru trok vorige week De Warmste Week officieel op gang. De actie die vooral onze aandacht trekt, is die van Stefanie Callebaut, frontvrouw van SX. Op 11 dagen tijd wil ze met de motor tot in de laars van Italië en terug rijden. Een symbolische tocht van 5500km waarmee ze minstens 5500€ wil inzamelen, de prijs van 1 sportprothese. Goed gek of een te gek plan?

Stubru trekt voor De Warmste Week dit jaar naar Kortrijk, thuisbasis van bands als Balthazar, Goose, Ozark Henri, Amenra en SX, die hun krachten al bundelden voor de titelsong dit jaar: Music is our Answer. Maar voor Stefanie Callebaut van SX was dat niet voldoende. Ze wou zelf ook nog een actie doen, en nu ze net haar rijbewijs heeft liefst iets met de motor. Op 12 december vertrekt ze vanuit Kortrijk voor een trip van 5500km naar het uiterste zuiden van Italië en weer terug. Daar wou ik wel het fijne van weten, en dus belde ik Stefanie even op.

❤️ Mathis, 9 jaar. Over leven en bewegen met een fysieke beperking en de voordelen van een sportprothese ?? Helpen jullie mij 5500 km af te leggen met de ? en hierbij een been te tekenen op de kaart van Europa zodat we samen een kind gelukkig kunnen maken met een sportprothese t.w.v. 5500 euro? Alles boven dit bedrag wordt geschonken aan To Walk Again vzw! Steun 'De Warmste Laars Van Italië':https://paypal.me/pools/c/8jThrhKJmi? Het Chemisch CircusAll love to Mathis & his familySpecial thanks to Triumph Wevelgem, Triumph Motorcycles, Moto Reflex, Motorcoach, Winter Van Rafelghem, Jessy Van Durme, Kortrijkse Rijschooll, Den Bras, Het Chemische Circus & VlastreffenDe Warmste Week

Geplaatst door Stefanie Callebaut op Donderdag 5 december 2019

“Tijdens een discussie met vrienden hadden we het over mensen met een fysieke beperking en wat tegenwoordig zo de opties zijn als je een arm of een been mist”, vertelt Stefanie me wanneer ik haar vraag waar dit idee vandaan komt. “Dat zette me aan het denken. Ik ging op zoek naar wat de verschillende mogelijkheden zijn en wat die protheses zoal kosten. Zo groeide het plan om een symbolische actie te doen en de link met de laars van Italië was al snel gelegd. Als je vanuit Kortrijk een route tekent naar het uiterste zuiden van Italië en terug, dan teken je een been op de kaart van Europa”, legt Stefanie uit. “Toen bleek dat de prijs van een sportprothese exact overeenkomt met het aantal kilometer van die route, wist ik gewoon dat ik dit moest doen.”

Stefanie houdt duidelijk wel van een uitdaging, want ze wil die volledige route op de motor rijden. Pittig detail: ze heeft nog maar goed 3 weken haar motorrijbewijs. “Ik ben in september aan mijn lessen begonnen en ik heb nu dus iets meer dan 3 weken mijn rijbewijs op zak. De afgelopen dagen heb ik me wel al een aantal keer afgevraagd of ik gek geworden ben. Maar ik krijg toch vooral positieve reacties op mijn plan, ook van ervaren motorrijders. Dat geeft me de moed om er echt mee door te gaan. Het zal zeker geen plezierreisje worden. 550km per dag, en dat 10 dagen na elkaar. Het zal pittig worden op de motor, zeker in winterse omstandigheden”, vertelt ze. “Maar ik bereid me zo goed mogelijk voor! Elk vrij moment zit ik op de motor om nog zoveel mogelijk kilometers te rijden en om te wennen aan de kou en de regen. In de zomer zou het lang niet zo’n uitdaging zijn hè”, voegt ze er lachend aan toe.

Stefanie begint niet alleen aan deze tocht. Er rijden een aantal ervaren motorvrienden mee. Verder zal vooral het stuk door de Alpen in winterse omstandigheden lastig worden. Eens daar voorbij zien de weersvoorspellingen in Italië er behoorlijk goed uit. “Ik ben goed voorzien op de kou”, verzekert Stefanie me. “Ik heb verwarmde handvaten, handschoenen en onderjas. En ik heb van die heatpacks voor in mijn laarzen. Ik ben benieuwd hoe goed dat gaat werken.”

Of ze niet bang is voor zo’n lange trip? “Ik ga niet de waaghals uithangen, maar ik wil alles wat ik doe wel zo goed mogelijk doen. Ik heb nog maar 3 weken mijn motorrijbewijs en ik besef dat ik nog veel te leren heb. Dat ga ik dan nu ineens op heel korte tijd doen hè”, lacht ze. “Het is vooral ook wennen aan de motor.”

Triumph heeft haar voor deze reis een Triumph Tiger 800 XCA ter beschikking gesteld. “Ik had al wel met de oude Africa Twin van mijn lief gereden”, vertelt ze, “maar mijn liefde gaat vooral uit naar café racers. Ik heb altijd al gedroomd van een BMW R100 café racer. De eerste dagen had ik een enorme haat-liefde-verhouding met die Tiger, maar hoe meer ik ermee rijd, hoe meer ik die motor begin te appreciëren. Die zithouding en dat motorkarakter liggen me wel.”

Op 12 december vertrekt Stefanie vanuit Kortrijk en ze hoopt daar op 24 december om 10u weer terug toe te komen. Je kan haar volgen op Facebook en Instagram. Wil je haar actie steunen? Dat kan natuurlijk ook! Het doel is minstens €5500 bijeen te halen voor een sportprothese voor een kind. Alles boven dat bedrag gaat naar To Walk Again vzw van Marc Herremans.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor 
iPhone of Androïd.

About The Author

Related Posts