Onze man in de Ténéré Travel Trophy (2)

Onze man Allan trok zijn rijlaarzen aan om deel te nemen aan Yamaha’s Ténéré Travel Trophy. Een evenement dat Ténéré rijders verenigt voor on- en offroad rijplezier van in Frankrijk tot Spanje. Aangezien het de eerste editie is, weten de deelnemers ook nog niet 100% wat te verwachten, al kan je wel zeker zijn dat het een feestje wordt met meer dan 100 gelijkgestemde motorzielen.

Tekst en foto’s: Allan Straetemans (A.S.Moto)

We gaan verder….

Zondagavond, zaten we na een zware rijdag fris gewassen klaar voor het avondeten op de plaats waar we de eerste avond aten. Toen kregen we plots de melding dat we naar de grote tent mochten komen voor de Franse avond. Die grote tent waarvan wij dachten dat ze klaar stond voor een trouwfeest op het domein… Niets was minder waar. Yamaha spaart kosten noch moeite en die tent stond er dus speciaal voor ons! Een driegangen diner stond voor ons klaar. Gastspreker voor deze avond was Nick Sanders, bekend wereldreiziger en Yamaha Ténéré ambassadeur. Ook Two Wheels for Life was aanwezig, een organisatie die zich inzet voor het bezorgen van levensmiddelen aan rurale dorpen in Afrika. Met onze deelname hebben we dit goede doel ook een duwtje in de rug gegeven.

Maandagmorgen startte voor ons het echte werk. Vanaf dan gaan we in 5 stages tot aan ons eindpunt in de Pyreneeën. Met team VF, 7 man sterk die hun Tenere kochten bij deze dealer, staan we klaar voor de start. Deze rijdag geeft ons een mooie afwisseling van verharde en onverharde wegen. Een stuk snelweg met motoronvriendelijke peages nemen we er met de glimlach bij. Onderweg komen we de Ténéré turn off tegen. Een dagelijks terugkerend gegeven waar we even halt houden voor een koffie en een quizvraag die dan weer meetelt voor de challenge of the Day.

De Challenge for the week is ook bekend: als we een Yamaha Tenere zien, die niet mee doet met het event moeten we deze fotograferen om extra punten te scoren. We komen aan op een campingplaats aan een kartcircuit. We mogen bij aankomst allemaal nog een paar rondjes knallen. Een perfecte afsluiter van een mooie dag.

Wanneer we net binnen zijn en de tentjes opgezet hebben, gaan de hemelsluizen open… een geluk dat we nu niet meer op de motor zitten. En tegen dinsdagochtend scheen de zon alweer voor een stralende dag op een mix van on- en offroad. Heerlijk. De dag eindigt op een leuke camping in Saint-Urcize. Ténéré Town is opnieuw netjes opgebouwd en ook den tenten staan droog. Hoog tijd voor live muziek, lekker eten en gerstenat. Gelijkgestemden konden hun verhalen en ervaringen van dag delen tussen pot en pint. Wat moet een mens nog meer hebben?