Yamaha Track Days 2022

Yamaha organiseert trackdays. Gedurende de Yamaha Track Days ben je met je eigen Yamaha of een van de testmotoren welkom op drie circuits verspreid over België en Nederland tijdens vier mogelijke dagen.

Zo doe je onder andere ons Belgische Spa-Francorchamps en Mettet aan, naast het Nederlandse GP-circuit van Assen, en staan ervaren piloten klaar om je wegwijs te maken op het circuit. Rijders van elk niveau zijn welkom.

Hieronder leest u het volledige persbericht:

Yamaha organiseert drie unieke circuitdagen voor Yamaha-rijders

Yamaha Track Days 2022: puur motorplezier voor ieder niveau

Het belooft een opwindende zomer te worden op de circuits in Nederland en België. Deze week maakt Yamaha Motor Europe, branch Benelux namelijk bekend een serie bijzondere Track Days te organiseren. Tijdens deze gezellige en leerzame circuitdagen worden Yamaha-rijders uitgenodigd om zich volledig onder te dompelen in de sportieve wereld van het merk. Op de circuits van Assen, Mettet en Spa-Francorchamps organiseert Yamaha drie compleet verzorgde circuitdagen (inclusief lunch of diner) voor rijders van ieder niveau.

Op je eigen Yamaha de baan op

De Yamaha Track Days 2022 zijn onderdeel van de nieuwe strategie van Yamaha, waarin het merk eropuit trekt om rijders en fans geweldige ervaringen te bieden. En dat de verschillende track days dit seizoen een geweldige ervaring worden, is zeker! Zo krijgen rijders de kans om op hun eigen Yamaha het circuit op te gaan. Voor beginners en minder ervaren circuitrijders is er vooraf een uitgebreid instructieprogramma. Deze rijders worden bovendien begeleid door professionele instructeurs, die de verrichtingen na iedere sessie zullen evalueren en zo helpen met het verbeteren van de rijtechniek. Gevorderde circuitrijders mogen vrij rijden, waarbij ze indien gewenst tips & tricks van de instructeurs kunnen krijgen. Tijdens de Yamaha Track Days is ook de Yamaha Demo Ride Tour en Ténéré Tour aanwezig, wat betekent dat rijders die niet op het circuit willen rijden een gratis proefrit kunnen maken op een van de nieuwe 2022 Yamaha modellen of een off-road rit kunnen maken op de Ténéré 700. Zo staan deze Yamaha experience days volledig in het teken van motorrijden.

Drie legendarische circuits, vier geweldige dagen

De eerste Yamaha Track Day is op TT Circuit Assen, op 20 mei. Dit circuit is zonder twijfel het mooiste motorcircuit van Nederland, dat niet voor niets al sinds 1930 op de officiële Grand Prix kalender staat. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met CRT Holland. Prijzen vanaf €160,00, inclusief gratis lunch. Tijdens de Track Day op Assen, kun je je ook klaar maken voor adrenaline pompende proefritten op alle nieuwste R-modellen – te beginnen met de R6 GYTR en eindigend met de R1 GYTR. Een absoluut hoogtepunt voor elke racefan! 

Op 26 mei doet de Yamaha-karavaan Circuit Jules Tacheny in het Belgische Mettet aan. Dit kleine maar uitdagende circuit heeft voor iedere rijder iets te bieden en met name de ‘corkscrew’ halverwege de baan staat garant voor opwinding. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met Mertens Riding School. Deelname vanaf €145 inclusief gratis lunch.

De laatste Yamaha Track Day is op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps. Dit evenement duurt maar liefst twee dagen: 30 juni en 1 juli. Omdat Yamaha hier zijn 67ste verjaardag viert, is er de avond van de 30ste een BBQ met aansluitend groot feest. Er zullen diverse Team Yamaha coureurs aanwezig zijn voor een meet & greet en rijders krijgen de kans om de nieuwste R-serie modellen op de baan te testen modellen – te beginnen met de R6 GYTR en eindigend met de R1 GYTR. De prijs is €560 voor twee dagen, inclusief BBQ en feest. 

Ben jij erbij?

Ben je in het bezit van een Yamaha dan ben je van harte welkom om mee te doen. Je hoeft geen circuitervaring te hebben: de Yamaha Track Days gaan om puur motorplezier zonder competitie-element. Meer informatie en inschrijven via www.yamaha-track-days.com