H2R op de testbank. En toen was Death Metal voor pussies...

Geen technische controle in Frankrijk! Motards winnen strijd van Europa

Er komt géén technische controle voor tweewielers in Frankrijk. Na een juridische strijd van bijna tien jaar, halen de Franse motards hun slag thuis en moeten de Europese wetgevers afdruipen. Een grote overwinning voor de “Fédération Française des Motards en Colère” (FFMC), de “Fédération Française de Motocyclisme” (FFM) en uiteraard motorrijders in het algemeen.

De Franse Raad van State heeft uiteindelijk besloten dat er geen technische keuring moet komen, op basis van onderzoek naar het percentage ongevallen door technisch falen en op basis van sterke sociaal-economische argumenten. Uiteraard is het nu nog aan de betrokken ministeries om dit advies te ondertekenen, zodat het besluit op 8 april gepubliceerd kan worden in het Franse Staatsblad.

Wat dit betekent voor België? Helaas niets concreets, al zou het Franse precedent op termijn natuurlijk wel kunnen dienen om andere eisen tot technische controle in Europa van de kaart te vegen. Zoals we eerder al schreven zijn er weinig vragende partijen voor zo’n controle omdat ons land noch beschikt over het personeel of de infrastructuur om deze controles uit te voeren én, belangrijker nog: het percentage ongevallen door technisch falen is ontzettend klein (>1%).

Bron