BMW CE 04 Elektrische scooter: Dealerlancering!

Doe eens zot. Ga dit weekend testrijden met een CE 04 bij de BMW-dealer in jouw buurt. Je zal nog steeds evenveel van jouw (verbrandings)motorfiets houden, maar je blik wordt misschien wat ruimer…

Milieunormen, elektrificatie, Lage Emissie Zones, hoge benzineprijzen,…tenzij je onder een steen geleefd hebt, weet je dat er tegenwoordig hard gelobbyd wordt voor een omschakeling naar elektrische voertuigen. Of toch zeker in stedelijke gebieden. Je kan je daartegen blijven verzetten, maar dat neemt niet weg dat er ook positieve effecten zijn. BMW’s CE 04 is daar een mooi voorbeeld van.

De Beiers gebruikten hun ervaring met elektrische auto’s om een redelijk futuristische scooter in elkaar te steken die qua prestaties overeenkomt met een 400cc verbrandingsmotor. Maar dan wel eentje met een flitsende acceleratie dankzij het direct beschikbare koppel van de elektromotor. Ideaal om als eerste weg te zijn aan de stoplichten.

Niet zo heel lang geleden was MaxxMoto te gast op de Europese perspresentatie (lees hier de volledige review) en het mag gezegd dat BMW erin geslaagd is om de scooter een heel eigen karakter te geven. Niet enkel qua stijl en rijgedrag, maar ook een echt ‘motorkarakter‘. Dat zeggen we niet snel van e-motoren, dus de moeite waard om zelf eens uit te proberen. Minder vanzelfsprekend is het stuurkarakter met de erg lange wielbasis en krappe balhoofdhoek, al werk het wel perfect voor heel scherpe manoeuvres.

En ja, de prijs en de laadtijd zullen voorlopig voor veel mensen een struikelblok blijven…dat beseffen ze bij BMW ook wel. Toch blijft de CE 04 momenteel één van de meest praktische volledig elektrische tweewielers op de markt. Een testrit waard, als je het mij vraagt.