Yamaha homologeert stiekem nieuw pretspul

Yamaha heeft twee nieuwe motoren in petto tussen de 750 en 1.000cc. Een goed verstaander, weet daarmee dat er slechts een paar opties mogelijk zijn, losstaand van een compleet nieuwe motorfiets.

Het merk met de stemvorken heeft recent twee nieuwe motor-typenamen laten homologeren. In tegenstelling tot sommige andere merken, krijgen we daarmee nog niet de naam van de motorfiets, al geeft de typebenoeming wel enkele geheimen prijs. Het gaat hier om de RN82 en RN83, waarbij de ‘R’ staat voor nakedbike of sportmotor, en de ‘N’ voor 750 tot 1000cc. The plot thickens…

Het wordt dus sowieso een verademing tussen de introducties van nieuwe elektrische scooters en consoorten, al weten we hiermee eigenlijk nog meer. Yamaha heeft momenteel slechts twee motorblokken in deze categorie, zijnde de CP3 900cc driecilinder en CP4 1.000cc viercilinder van de R1.

Gaan we ├álle Yamaha platformen met elkaar vergelijken, dan schiet een R9 meteen te binnen als voordehandliggende keuze. Da’s uiteraard ook waar de hoofdingsafbeelding met computerende van Kardesign naar verwijst.

Maar het is niet de enige mogelijkheid, want ook een Tracer 1.000 of XSR 1.000 behoren tot de opties…net zoals een Niken 1.000 trouwens.

To be continued.