Royal Enfield gaat racen!

Royal Enfield Frankrijk organiseert een cup voor hun 650 GT. De sympathieke cafe racer wordt met behulp van een kit omgetoverd tot retro racer, rijklaar voor 4 manches op de circuits van Croix-en-Ternois, Carole en Alès.

De Royal Enfield 650GT is misschien niet de eerste motor die bij je opkomt als je denkt aan racen, al heeft de 48pk, 52Nm sterke twin intussen z’n betrouwbaarheid wel bewezen. Met behulp van een veringkit, bodempan, andere kroonplaat, Remus race-uitlaat, clip-ons, monoseat en een ander zadel, wordt de cafe racer helemaal rijklaar gemaakt en daarbij komt uiteraard nog een mooie racekuip voor de aerodynamica. De kit t.w.v. €3.000 euro wordt beschikbaar gemaakt voor €1.999 voor de cuprijders die zich kunnen inschrijven a rato van €200 + €300 per manche oftewel €1.400 voor het hele seizoen.

Gezien het kostenkaartje (en de stevige verplaatsing richting Alès gokken we dat er weinig interesse is vanuit de Benelux, al kunnen liefhebbers van 26-28 augustus wel een kijkje komen nemen in Croix. Meer info via de Franse RE-dealers of via www.simamoto.fr