Tom Sykes stond in de schaduw van Rea bij Kawa en wil nu zijn kansen wagen op de nieuwe Beemer.

WSBK: de nieuwe formule in detail uitgelegd

Het WK Superbike ondergaat volgend jaar grondige veranderingen. Niet alleen is er een serieuze update qua piloten in de renstallen, ook het raceschema wordt compleet anders.

Het is geen nieuws dat organisator Dorna al enkele jaren met de handen in het haar zit door terugvallende kijk- en bezoekerscijfers en dat willen ze in 2019 nog maar eens veranderen.

“Op deze manier krijgen de toeschouwers drie WSBK-races op een weekend, waarvan iedere race toch weer een aangepast format heeft.”

Om te beginnen wordt de superpole vervangen door één enkele kwalificatie voor alle categorieën. De resultaten hiervan zijn geldig voor de eerste WSBK-race en de sprintrace (oftewel de ‘superpole race’) op zondag. Rijders in de WSS300 die zich niet kwalificeren voor de eerste race, krijgen een ‘Last Chance Race’ waarbij de top-6 zich alsnog kan plaatsen voor de race op zondag.

Dat wilt zeggen dat er op zondag dus 2 WSBK races zijn (1 x sprintrace 10 ronden, 1 x een gewone race) De grid voor de tweede race wordt bepaald door de eerste negen rijders in de sprintrace, gevolgd door de resultaten van de kwalificaties vanaf plek 10. 

Op deze manier krijgen de toeschouwers dus drie WSBK-races op een weekend, waarvan iedere race toch weer een aangepast format heeft.
Ohja en een leuke extra: de populaire WSS300 klasse zal voortaan het raceweekend afsluiten. Het volledige raceschema vind je alvast hier.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.