Workhorse Speed Shop bouwt custom Indian FTR

Brice Hennebert (Workhorse Speedshop) is opnieuw bezig aan een Indian. Twee zelfs, want dit keer kreeg hij de vraag van twee broers om 2 Customs te bouwen op basis van de Indian FTR.

Het eerste project, de Black Swan, moet nog voorgesteld worden aan het publiek. De FTR AMA zag al sneller het daglicht. 

Deze FTR AMA, gebasseerd op supersportmotoren van de jaren 80 en een op Martini geïnspireerde kleurstelling geven de Indian een oldschool uiterlijk. Al vind ik de combinatie van een Martini kleurstelling op een Amerikaanse muscle bike een gewaagde keuze.

Over de kwaliteit en technisch vernuft valt niet te twisten. De uitlaat is een prachtig staaltje vakmanschap en hoogwaardige veer-en remcomponenten van Öhlins en 4D remsetup van Beringer (zonder ABS) onderstrepen het racekarakter van de custom.

De achterbrug is 40mm langer en werd gemaakt met behulp van 3D-print technieken. De velgen werden gemaakt door Italiaans JoNich Wheels en gebaseerd op Lancia rallywagens. Dunlop voorzag het rubber in de vorm van de Dunlop GP band. 

Het handgemaakte zadel omhult naadloos de batterij en LED achterlicht. de cockpit werd aangepast door een tracker geïnspireerd voorplaat en een nieuw, klein TFT dashboard. 

De Black Swan moet nog voorgesteld worden, we vermoeden dat die iets minder kleurrijk zal zijn.