Wat als… Yamaha de FZ750 nieuw leven zou inblazen?

Nekmatjes, walkmans en Cyndi Lauper zijn zo’n paar halfvergeten dingen uit de jaren ’80 waar we niet rouwig om zijn dat ze in het verleden liggen. Maar wat als Yamaha’s FZ750 een comeback zou maken?

De originele FZ750 maakte in 1985 furore met een 20-kleps blok (nvdr. 3 inlaatkleppen) en was goed voor een geclaimde topsnelheid van 240km/u.
De motor was licht naar voren gekanteld voor een lager zwaartepunt, al had de FZ wel een redelijk lange wielbasis die hem parten speelde in de racerij.

De jongens van Speedjunkies.gr zijn hier al enkele keren de revue gepasseerd met leuke computertekeningen en deze FZ750 op basis van een nieuwe Yamaha YZF-R1 is hun laatste nieuwtje. De jaren tachtig styling met de hoekige koplamp, vette monozit en scherpe kuiplijnen werd behouden, het motorblokĀ en het rijwielgedeelte werden ingeruild.

Klik voor groter formaat.

OK, het is eens wat anders dan de populairdere ’60 en ’70 cafe racer revival, maar geef toe: hiermee zou je pas echt kunnen uitpakken. Voer voor een nieuwe Yamaha Yard Built?