VW overweegt verkoop Ducati (opnieuw)

In volle Dieselgate-crisis, startte het gerucht dat de Volkswagen-group Ducati van de hand wilde doen. Dit werd later officieel ontkent, al bericht Reuters nu dat VW toch een mogelijke verkoop overweegt.

De VW-group is druk bezig met reorganisatie in een poging om budget te vinden om te investeren in elektrische auto’s en nieuwe mobiliteitsopties. Daarom stapte het bedrijf richting de investeringsbank Evercore om een verkoop van Ducati te evalueren. Noch de VW-group, noch Audi, noch Evercore wilde tot nog toe commentaar leveren.

Snel geld nodig
Hoewel Ducati jaarlijks zo’n 100 miljoen euro binnenbrengt, zou het merk momenteel een tienvoud waard zijn op de markt, waardoor het snel verdiend geld kan zijn voor de VW-group. Mocht het bedrijf niet geloven dat het meer dan 100 miljoen euro kan verdienen op jaarbasis dankzij een investering van 1,5 miljard in een ander project, dan zou het afstoten van Ducati niet eens in vraag worden gesteld.

Interessant is trouwens ook dat het artikel van Reuters spreekt over een mogelijke beursgang voor Ducati, wat duidelijk impliceert dat ze bij VW voornamelijk op zoek zijn naar ‘snel geld’. En niet zo’n klein beetje.

Wie koopt?
Minstens even interessant vind ik de speculatie over wie het Italiaanse bedrijf zou overnemen. Het is onduidelijk of grote spelers als Harley-Davidson, Suzuki, Honda, Kawasaki of de Polaris Group geïnteresseerd zijn in Ducati en bovendien lijkt een bod uit China of India meer voor de hand. Een andere optie is dat een investeringsgroep het merk overneemt, vergelijkbaar met de situatie bij het Britse automerk Aston Martin.

To be continued!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.