Volkswagen mag Ducati niet verkopen

Nadat de Volkswagen Group alles in het werk zette om Ducati te verkopen, lijkt er nu een haar in de boter. Volgens berichtgeving van Reuters beschikt Volkswagen niet over genoeg stemmen binnen de raad van toezicht om het Italiaanse merk te verkopen.

Dit soort onenigheden komt wel vaker voor bij de VW-group aangezien de raad voor de helft uit vakbondsmannen bestaat. Zij zijn weinig enthousiast over de verkoop van Ducati. “De vertegenwoordigers van de werknemers in Volkswagen’s raad van toezicht keuren de verkoop niet goed,” zei een woordvoerder van de VW-group. “Iedereen die de halfjaarlijkse resultaten van VW gezien heeft, weet dat we geen geld nodig hebben. Onze afdelingen zijn dus niet beschikbaar voor koopjesjagers.”

Sterke woorden die ondersteunt worden door cijfermateriaal. De verkoop van Ducati werd altijd gezien als een manier om snel geld te verdienen dat geïnvesteerd zou worden in onderzoek naar hybride en elektrische auto’s. Daarbij komt dat de VW-Group na Dieselgate nog wel wat uitstaande boetes had. Het laatste woord is dus zeker nog niet gezegd over een mogelijke verkoop van Ducati, al lijkt het plotseling allemaal minder waarschijnlijk.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd