Vliegende dokters op Pikes Peak krijgen Ducati Multistrada’s

Het wegrace seizoen is vol op gang, en na de IOM TT werpen we de schijnwerpers graag op de Pikes Peak International Hill Climb. De ‘Race to the Clouds’ viert haar 95ste verjaardag, en daar hoort een cadeautje bij.

Althans, toch voor de ‘vliegende dokters’, oftewel de marshals die zich tussen controleposten bewegen en vaak als eerste aankomen bij mogelijke ongevallen. Om deze mensen hun job iets aangenamer te maken, heeft de organisatie van de race een deal gesloten met Ducati North America om ze te voorzien van speciaal uitgeruste Ducati Multistrada’s.

 

Deze Multistrada 950’s zullen bereden worden door Dr. Gary Klein en Duxton Milam, beide erg ervaren in het behandelen gevallen motorrijders. Na twee dodelijk ongevallen vorig jaar wil de organisatie duidelijk de veiligheid van de racers een tikkeltje opschroeven, er gingen tenslotte al stemmen op om de heuvelklim af te schaffen. In tegenstelling tot de wegrace op het Eiland Man, vielen er de afgelopen 95 jaar amper dodelijke slachtoffers in Pikes Peak.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.