Veel potentiële kopers voor Ducati

Harley-Davidson, KTM, Polaris, BRP-Roota Rotax en Royal Enfield. Dat is de volledige shortlist met geïnteresseerden in Ducati. 

Het zijn ongetwijfeld gespannen dagen in Bologna, want hoewel de Volkswagen group niets communiceert, staat de Italiaanse pers bol van het nieuws over een verkoop van Ducati. Zoals eerder gezegd wil de VW Group snel geld oogsten en Ducati zou op korte termijn een aanzienlijke som in het laatje kunnen brengen.

Rest enkel de vraag: Wie wil Ducati kopen?

Het is geen geheim dat er vanuit Azië veel interesse is in het merk, en de Indiërs bij Royal-Enfield zouden maar wat graag een Monster of Panigale aan hun portfolio kunnen toevoegen. Datzelfde geldt voor de BRP-Roota Rotax groep en hun -even welgestelde- concurrenten van Polaris. Harley-Davidson zou volgens Italiaanse bronnen begin deze week nog een afgevaardigde naar Bologna gestuurd hebben, waarmee het lijstje van potentiële kopers compleet is. Of tenminste: dit zijn de grootste namen, je weet nooit welke investeringsgroep zijn ogen laat vallen op Ducati…

Saillant detail is dat verschillende Italiaanse magazines ook rechtstreeks verwijzen naar het kostenkaartje van de MotoGP als reden voor de verkoop. Lees: Het is de schuld van Jorge Lorenzo. Toegegeven, ze kunnen in Italië een stukje roddelen.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.