‘Magic’ Michael van der Mark zal volgend jaar uitkomen voor het Pata Yamaha team in het WSBK. Hij zal er rijden naast Alex Lowes.

De Nederlandse wereldkampioen Supersport van 2014 is daarmee toe aan zijn derde seizoen in de Superbike-klasse, na twee veelbelovende jaren op een minder snelle Honda. In de afgelopen twee seizoenen was van der Mark nog goed voor acht podiumplekken en een pole positie, al zijn de kenners het er over eens dat de 23-jarige Rotterdammer nog veel meer in zijn mars heeft. Vanaf de eerste race van volgend seizoen zal hij dus aantreden op een Yamaha R1

Van der Mark is zelf erg opgetogen over deze overstap: “Ik kijk erg uit naar de nieuwe uitdagingen bij Yamaha. Het potentieel van de R1 is er zeker en ik ben overtuigd dat ik met de verdere ontwikkeling en ondersteuning van Yamaha het juiste pakket heb om voor de WSBK-titel te strijden. Het is nooit gemakkelijk om een team en een constructeur te verlaten na zo vele jaren en successen. Ik blijf altijd dankbaar voor de steun die ik van iedereen gekregen heb en zal dit seizoen nog zoveel mogelijk podiums proberen te sprokkelen.”