Valentino Rossi loopt beenbreuk op bij endurotraining

Movistar Yamaha heeft in een persbericht aangekondigd dat Valentino Rossi zijn rechter kuit- en scheenbeen gebroken heeft.

De negenvoudige wereldkampioen ondergaat momenteel een operatie, maar verder is er nog niets officieel gecommuniceerd over de toestand van de 38-jarige MotoGP-piloot. Uit de karige info die we her en der op het internet vinden, lijkt het er wel op dat Rossi’s kansen op een MotoGP-titel voor dit seizoen verkeken zijn. Graziano Rossi, de vader van, liet wel reeds weten dat Valentino’s gesteldheid ‘very bad’ zou zijn.

Rossi liep de breuk op tijdens een enduro training en volgens het persbericht gaat het om een redelijk gecompliceerde breuk. De botten staan zo dat ze niet uit zichzelf opnieuw aan elkaar kunnen groeien en daarom moeten de artsen ingrijpen met een (interne of externe) brace die de botten op hun plek moeten houden na de operatie. Het gaat bovendien om hetzelfde been dat Rossi in 2010 reeds een keer brak in Mugello.

Het nieuws over Rossi’s beenbreuk is een domper op het kampioenschap, aangezien de GOAT op amper 26 punten van klassementsleider Andrea Dovizioso staat. Of Rossi dit seizoen nog een terugkeer naar het racen kan maken is nog onbekend en we hopen dat we na de operatie zo snel mogelijk een update krijgen over de implicaties van de beenbreuk voor Rossi’s verdere carrière.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.