Toch geen nieuwe 2018 BMW S1000RR?

Onlangs doken er spypics op van tests met een vernieuwde BMW S1000RR. Hieruit maakten we op dat er voor volgend jaar een nieuw model zal komen, al blijkt dat nu toch voorbarig.

De nieuwe S1000RR die onlangs gespot werd.

Vooraleer motorfabrikanten een nieuw product op de markt willen brengen, moeten ze naast tal van homologatieprocedures en patentaanvragen namelijk ook bij sommige milieucontroles passeren, zoals bijvoorbeeld de California Air Resources Board (CARB). De documenten die daar ingediend worden, zijn vaak een weggever voor journalisten, zo ook in het geval van de 2018 S1000RR.

Die motor verschilt namelijk niet van het 2017 model, en dus lijkt het erop dat de populaire superbike pas halverwege 2018 of misschien zelfs pas in 2019 een update zal krijgen. Fans van het Beierse merk zullen dus nog even geduld moeten uitoefenen, al zou het even goed kunnen dat we een presentatie krijgen zoals van de HP4 Race. Die motor werd namelijk ook eind vorig jaar al voorgesteld op de beurzen, om pas enkele maanden geleden officieel op de markt te komen.

 

Even afwachten!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.