Unit Garage ombouwkits voor de BMW GS en Ducati Scrambler

Unit Garage is een echte referentie als je je motor wil pimpen met een kwaliteitsvolle ombouwkit. Ze hebben al kits voor een brede waaier aan modellen, en daar komen nu eindelijk ook de BMW R 1200 GS en R 1250 GS bij, en ook de Ducati Scrambler.

Unit Garage is het geesteskind van voormalig Parijs-Dakar rijder en wereldreiziger Fabio Marcaccini, en industrieel ontwerper Michiel Verstockt. Samen ontwerpen en produceren ze hoogwaardige en kwaliteitsvolle onderdelen en ombouwkits voor verschillende merken en modellen. De projecten vertrekken vanuit de passie voor mechanica en ervaring als rijder van Marcaccini en de duidelijke stijl en zorgvuldige keuze van de materialen van Verstockt. De onderdelen zijn stuk voor stuk zorgvuldig ontworpen en met veel oog voor detail afgewerkt. In een paar jaar tijd is Unit Garage een referentiepunt geworden voor liefhebbers en professionals in de industrie die van hun motorfiets iets unieks willen maken.

Kit Rad

We hebben er even op moeten wachten maar Unit Garage heeft nu ook een ombouwkit voor de R 1200 GS vanaf modeljaar 2013, dus ook de LC en de R 1250 GS. De Adventure modellen zitten daar niet bij. Ze sluiten echter niet uit dat die er op termijn ook nog kan komen.

De ombouwkit bevat een tankdeksel (verkrijgbaar in twee kleuren), zijpanelen, radiatorcovers, voorste zijpanelen, roestvrijstalen paneeltjes en een snorkel voor de luchtfilterkast, een CNC-gefreesde aluminium luchtinlaat, een snavel en een centrale afdekplaat.

Daarnaast kan je ook nog opteren voor een oranje zadelovertrek, valbaren, bashplate en een andere uitlaat.

Wat meteen opvalt zijn de witte tank en het oranje zadel. Tankdeksels, zijpanelen en snavel vervangen de originele. Het is niet nodig om de brandstoftank te verwijderen en er is geen type homologatie of speciaal gereedschap nodig. De volledige kit is eenvoudig te installeren. Om het nog gemakkelijker te maken is er een montagevideo beschikbaar.

Fuoriluogo Kit

Ook voor de Ducati Scrambler vind je nu bij Unit Garage een volledige ombouwkit. De Fuoriluogo kit transformeert je Ducati Scrambler in een klassieke off-road machine.

De naam Fuoriluogo laat zich vrij vertalen als “buitenstaander” en dat is ook het resultaat dat je met deze kit bekomt.

De kortere tank geeft je een betere rijpositie voor offroad gebruik. Je kunt tot wel zes centimeter dichter bij het stuur zitten wat de wegligging en het gevoel enorm verbeteren. De onderdelen van de set worden gelakt geleverd, compleet met afbeeldingen onder een hoogwaardige transparante laag en klaar voor montage. Wil je je Ducati Scrambler helemaal uniek maken, dan zijn de onderdelen ook ongelakt beschikbaar.

De Fuoriluogo kit voor de Ducati Scrambler komt in 2 versies. De basis-set bevat de tank (verkrijgbaar in drie kleuren of ongelakt, het zadel, een zadeltasje, zijpanelen en een afdekplaatje voor het kader achteraan. De complete set bevat naast alle onderdelen uit de basis-set ook nog een hoge uitlaat, rubberen kniebescherming voor de tank, een bagagerek voor zijtassen, stuurbumper, toolbox en canvas gereedschapstas. De KIt is compatibel met alle Ducati scrambler 800-modellen, en hij wordt geleverd met nodige onderdelen voor de montage, inclusief video-instructies.

Meer informatie over de Kit Rad en de Fuoriluongo Kit vind je op de website van Unit Garage.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.