Troy Bayliss maakt comeback!

Drievoudig WSBK kampioen Troy Bayliss gaat volgend jaar weer racen. De 48-jarige Australiër zal in het Australisch superbike kampioenschap rijden bij zijn eigen team, Desmosport Ducati.

Bayliss gaat hiervoor van start op een Ducati 1299 Panigale R Final Edition, al was dat niet vanzelfsprekend. De plannen voor een comeback kwamen er door de blessure van Callum Spriggs, de piloot die vorig seizoen voor het Desmosport team uitkwam. Hoewel Bayliss eerst een andere jonge piloot wilde aantrekken, besloot hij dat hij zelf nog ‘unfinished business‘ had met het ASBK.

 

Het racen niet verleerd

Ondanks zijn successen op wereldniveau, werd Bayliss zelf immers nooit Australisch Superbike-kampioen. In 1996 en 1997 stond hij wel op het podium, wat gevolgd werd door twee seizoenen bij de British Superbikes. In 1999 won hij het BSB en het jaar erop won hij meteen het WSBK als vervanger van Carl Fogarty. Na nog twee wereldtitels in het WSBK en een aantal minder succesvolle MotoGP-jaren, vond Bayliss’ meest bekende wapenfeit plaats in Valencia in 2006. Hoewel hij dat jaar niet meer actief was in de GP’s, mocht hij de laatste GP van het jaar rijden als wildcard. Bayliss won de wedstrijd en daarmee ook de harten van veel WSBK en MotoGP fans.

 

 

In 2015 bewees Bayliss nogmaals met een podiumplek als wildcard in het WSBK dat hij het racen niet verleerd is. De ASBK-rijders zullen volgend jaar dus hun best mogen doen om niet geklopt te worden door de oude rot.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.