Eindelijk een Suzuki Turbo, jonguh?

Komt Suzuki met een t-t-t-turbo? Dat is de vraag die het internet al in de ban houdt sinds het Recursion concept zo’n vier jaar geleden werd voorgesteld. Omdat het merk voor volgend jaar geen nieuwigheden voorstelde op de EICMA, lijkt de hoop op een turbo tevergeefs. Of niet?

Het is geen nieuws dat Suzuki een aantal moeilijke jaren achter de rug heeft. Buiten de komst van de V-Strom 1000 en recenter de GSX-R 1000, waren er weinig vernieuwende modellen en het merk uit Hamamatsu leek slechts één uniek verkoopsargument te hanteren: budget.

De Suzuki Recursion werd 4 jaar geleden als eerste turbo-concept voorgesteld. Verder is er sprake van een GSX-R 300 en een DR-Z 250 in offroad en supermoto uitvoering.

Toch lijkt het erop dat de Jappen achter de schermen bezig zijn met allerhande projecten. Het Recursion-prototype verscheen immers uit het niets ten tonele, en er zijn ook hardnekkige geruchten over een Hayabusa en een GSX-R300. Maar van waar komen die geruchten?

Een deel daarvan wordt uiteraard mond aan mond vertelt via interne medewerkers, al duikt er zo nu en dan iets materieels op zoals onderstaande foto vanop een Griekse dealermeeting. Deze afbeelding dateert voor de duidelijkheid al van afgelopen zomer. Met name de motoren met aanduiding ‘New’ zijn interessant, zo is er sprake van een GSX-R300, DR-Z250 (zowel enduro als supermoto, en een GSX-700T. Twee keer raden waarvoor die ‘T’ staat…

Een gelekte afbeelding van een dealermeeting afgelopen zomer. Of het om 2018 of 2019 modellen gaat is onzeker.

Voor de EICMA was de logische verwachting dat deze motoren voor 2018 gepresenteerd zouden worden. Dat gebeurde echter niet, dus wat nu? Was de foto een hoax? Presenteert Suzuki ze pas in het voorjaar van 2018, of pas eind 2018 als 2019 model?

Voorlopig kunnen we niets met zekerheid zeggen, al staat het wel vast dat Suzuki de naam Recursion reeds enige tijd gepatenteerd heeft. Zo’n patent wordt niet voor niets genomen, maar verder is het dus afwachten geblazen.

Via Asphalt&Rubber, Soymoteros,  Acidmoto

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.