Triumph werkt aan échte offroad 1200cc Scrambler

Triumph werkt aan een nieuw model Scrambler dat uitgerust is met een 1.200cc motorblok en alle snufjes om stevig te kunnen offroaden.

De jongens bij MCN hebben van Triumph alvast wat spy shots gekregen en vermoedelijk gaat het hier om een Scrambler op basis van de Bobber motor. We mogen ons dus verwachten aan 76 pk en 105 Nm koppel. Daarbij horen uiteraard ook straffere remmen en deze preproductie motor is uitgerust met dubbele Brembo monoblocs. Lees: dit wordt een erg straffe variant op het gekende Scrambler-thema.

 

Ongetwijfeld zal de motor ook uitgerust zijn met elektronica en naast ABS en tractiecontrole verwachten we enkele rijmodi en een offroad-modus. Verder zien we ook een groot 21″ voorwiel, een dikke Showa USD voorvork en Öhlins stereovering achteraan, plus een verlengde achterbrug. We gokken op 200mm veerweg, wat in de buurt komt van de meeste dualsport motoren. Verwacht je alvast aan een hoog zadel

 

Het geheel wordt afgemaakt met verstevigde handkappen, een dikke motorbescherming, stevige schetsplaten en -gelukkig- de klassieke Triumph look. Meer nieuws zal vermoedelijk pas volgen op de EICMA.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.