Suter opnieuw naar Isle of Man TT met Ian Lougher

Suter Industries heeft bevestigd dat levende legende Ian Lougher opnieuw met de Suter MMX 500 zal racen in de komende Isle of Man TT.

De 54-jarige Brit hing in 2013, na 30 jaar racen, ‘officieel’ zijn leren pak aan de haak. In die periode reed hij een impressionant palmares bij mekaar. Zijn eerste TT overwinning dateert al van 1990, waar hij in een bloedstollende finale in de 125cc klasse uiteindelijk met 1,8 seconde verschil won van Steve Hislop. Daarmee zette hij meteen een race- en ronderecord neer dat 9 jaar stand zou houden. Lougher behaalde niet minder dan 10 overwinningen in de TT, 8 North West 200 en 18 Ulster Grand Prix overwinningen en hij heeft als enige 5 opeenvolgende overwinningen behaald in de North West 200 125cc klasse.

Maar als racer op pensioen gaan, blijkt dan toch niet zo simpel. Lougher bleef, met succes, racen in de Classic TT met onder andere een overwinning in de Bennetts 500cc race in 2014. In 2016 maakte Lougher al een eerste comeback in de PokerStars Senior TT Race met een Suter prototype en dit jaar zal hij dus opnieuw met een Suter MMX 500 V4 tweetakt machine aan de start staan, en dat in zowel de RST Superbike als de PokerStars Senior TT races.

“Ik heb het gevoel dat we, na al het harde werk met het hele Suter-team, nog wat ‘unfinished business’ hebben”, aldus Lougher, “en ik kan niet wachten om te gaan testen. Sinds onze laatste samenwerking twee jaar geleden zijn de ingenieurs erin geslaagd zijn om nog meer kracht uit de motor te persen en de problemen hier en daar die we in 2016 ondervonden, zijn weggewerkt. Ik ben er helemaal klaar voor om over Bray Hill te stormen en de toeschouwers opnieuw die tweetakt ervaring te laten beleven.”

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.