Zarco pakt pole, Marquez en Dovi maken zich klaar voor podiumstrijd

Na een bloedstollende kwalificatie op het Losail International Circuit heeft Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) gisteren de pole gepakt met een nieuw ronderecord.

Het was een fel bevochten strijd, want tijdens de laatste ronde, na het vallen van de geblokte vlag, waren er nog 4 rijders in de running voor pole position. Zarco liet zich nooit van zijn stuk brengen en klopte onderweg het ronderecord dat al sinds 2008(!) op naam stond van Jorge ‘Dear George’ Lorenzo. Achteraf vertelde Zarco dat hij erg gelukkig was en dat het vertrouwen na zijn crash in de vrije training volledig hersteld was. De Fransman kan zich alvast geen betere seizoensstart wensen en is klaar om de podiumstrijd aan te gaan.

Rest uiteraard wel de vraag hoe lang hij dit kan volhouden, want àlle favorieten waren op afspraak tijdens de kwalificatie. Marc Marquez werd in zijn laatste ronde een beetje opgehouden door Alex Rins en vertrekt van een tweede plek, gevolgd door Danilo Petrucci die 8 kilo lichter is dan vorig jaar en er alles aan zal doen om zijn satelliet Ducati op het podium te krijgen.

Volgens Marquez, de kampioen van vorig jaar is er echter slechts 1 topfavoriet: Dovi. Andrea Dovizioso liet in de vrije trainingen zien dat hij niet enkel over de pure snelheid, maar ook over de uithouding en consistentie beschikt om te winnen.

Eén ding blijft wel zeker: met 4 verschillende fabrikanten, 6 verschillende teams (waaronder evenveel fabrieks- als satellietteams) en 4 nationaliteiten op de eerste twee startrijen is het verdomd moeilijk om voorspellingen te doen.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.