Triumph Trident is voorproefje van 660cc platform

Na de Street Triple S en de recent gepresenteerde Triumph Trident, lijkt het erop dat Triumph een volledig 660cc platform gaat bouwen. Inclusief een adventure en een touring hoogpoter.

Het nieuws bereikt ons uit India en da’s niet toevallig aangezien Triumph een samenwerking heeft met industriereus Bajaj. De eerste resultaten van die samenwerking krijgen we hopelijk in 2022 te zien (in de vorm van 300cc-400cc nakeds) en tegen dan zouden er dus ook al meer middenklasse Triumph’s moeten rondbollen.

Trend voor 2021: performante middenklasse

Het Britse merk wil duidelijk inzetten op betaalbare, performante middenklassers en met hun 660cc triple kunnen ze de concurrentie aangaan met pakweg Yamaha’s MT-07 platform of Kawasaki’s Z650 platform. Tegelijkertijd komt Aprilia’s duurdere, beter uitgeruste RS660 in het vizier, al moeten de Italianen uiteraard zelf eerst nog hun nakedbike en hoogpoter voorstellen. Die verwachten we ook in de loop van volgend jaar.

De manier waarop Triumph te werk gaat voor de Trident belooft in ieder geval veel goeds. De huidige standaarden voor veerelementen en remmen liggen al zo hoog, dat opteren voor een axiale rempartij en budget-voorvork de prijs enorm kunnen drukken terwijl de prestaties op de openbare weg ruimschoots volstaan.

To be continued.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd