Triumph scoort eerste MX2 podium bij debuut!

Triumph heeft geschiedenis geschreven met een eerste podium in de motorcross. Tijdens het debuut van hun allereerste TF 250-X crossmachine ging Mikkel Haarup aan de haal met het brons in de MXGP van Argentinië.

Toen Triumph twee jaar geleden aankondigde dat het ook crossmotoren ging bouwen, waren de reacties op z’n lichts gezegd gemengd. Het vergt immers jaren ontwikkeling om je naar het hoogste niveau van motorsport te werken, al kon het met een ambassadeur als ‘The GOAT’ Ricky Carmichael natuurlijk niet fout gaan. Begin dit jaar werden Mikkel Haarup en Camden McLellan voorgesteld als piloten voor de MX2-klasse in een team dat gesponsord werd door Monster Energy.

Triumph en Haarup lieten er geen gras over groeien en met een vijfde plek in de eerste manche en een uitmuntende tweede plek in de tweede manche staat de TF 250-X dus gewoon op het podium bij het debuut in het MX2 Wereldkampioenschap.

Na de race in Argentinië keert Monster Energy Triumph Racing nu terug naar Europa om zich voor te bereiden op de tweede ronde van het FIM MX2 Motocross Wereldkampioenschap 2024, de MXGP van Spanje, op 23 en 24 maart.

Mikkel Haarup: “Ja, het was echt een geweldige start van het seizoen! Een podium is perfect en een geweldige manier om het jaar te beginnen voor mezelf en Monster Energy Triumph Racing. Mijn kwalificatierace was niet zo goed, maar ik wist dat ik de snelheid had om vandaag in de top drie te rijden. Het hele off-season hebben we gebouwd en gebouwd en wat we vandaag hebben bereikt is het resultaat van heel hard werken door iedereen die erbij betrokken is. Ik voelde me het hele weekend comfortabel op de motor en dat was erg belangrijk op een lastig circuit als dit. Vandaag hebben we laten zien waartoe deze motor in staat is en over het algemeen ben ik erg blij met mijn prestaties.