Barry Baltus pakt zilver bij openingsrace Moto2

Barry Baltus heeft zijn eerste podium te pakken in de Grand Prix. Tijdens de eerste race in Qatar behaalde onze landgenoot de tweede plek voor het Nederlandse RW Idrofoglia team. Een opsteker voor de motorsport in de lage landen.

Het was al sinds 2015 geleden dat er nog eens een Belg op het podium stond in de Moto2. Dat was toen Xavier Siméon die zich nu ontfermt over Barry Baltus. De jonge rijder startte de race vanop de zesde plek en reed een ijzersterke wedstrijd waarbij hij in de laatste ronden veel beter voor de dag kwam dan racewinnaar Alonso. Hij bewijst hiermee dat hij aan de top van de Moto2 kan meedraaien en dat belooft veel goeds voor de toekomst. Bij zijn post-race interview was Baltus duidelijk geëmotioneerd.

Baltus: ” Het is een geweldig gevoel. Ik heb zo lang moeten wachten, terwijl ik wist dat ik snel genoeg was om mee te kunnen met de jongens die voorin eindigden. Het was de laatste jaren zeer moeilijk, maar deze race viel eerlijk gezegd mee. Ik voelde me heel sterk en ik had de grip om voorin te blijven. Ik ben ontzettend blij en kan weinig anders zeggen dan dat ik de mensen bij Zelos wil bedanken en mijn familie die alles voor me gedaan hebben. Dit is voor mijn moeder die momenteel in het hospitaal ligt en uiteraard ook voor de mensen van het team.

De volgende Grand Prix vindt plaats in het weekend van 22 t/m 24 maart en wordt verreden op het Autódromo Internacional do Algarve in Portugal.