Triumph en Krugger naar Sultans of Sprint 2018

Custom-koning Fred Krugger trekt samen met Triumph naar de Sultans of Sprint. Op een omgebouwde Bobber wil Krugger het vijfdelige dragrace kampioenschap afwerken.

Fred Krugger heeft van Triumph de opdracht gekregen om een Bonneville Bobber te prepareren voor het bekende Europese sprintkampioenschap. In totaal bestaat de ‘Sultans of Sprint‘ uit vijf wedstrijden die worden verreden in Monza (The Reunion), Monthléry (Café Racer festival), Spa-Francorchamps (Bikers’ Classic), Glemseck (101) en Parijs (Midnight Garage Festival).

Krugger, klaar voor de ombouw van de Bobber.

Krugger hierover; “Tijdens de introductie van de Bonneville Bobber werd ik al gevangen door de prachtige lijnen van de Bobber. Voor mij stond toen al vast dat ik iets moest gaan doen met deze brute schoonheid, alleen was ik nog opzoek naar het juiste haakje. Het afgelopen jaar was ik jurylid bij de Sultans of Sprint en wist gelijk dat dit het ideale platvorm was.” 

Bij Triumph dachten ze hier hetzelfde over, Cees de Rooij – General Manager Triumph Benelux, liet weten; “ Wij bewonderen het werk van Fred Krugger al jaren en delen zijn passie voor Custom motoren. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de Bonneville Bobber bij Fred in goede handen is en zijn erg benieuwd naar wat hij er van gaat maken.”

Zojuist heeft de overhandiging van de Bobber plaatsgevonden en dus kan de zelfbouwer eindelijk aan de slag. Uiteraard zijn er enige restricties, immers is hij gebonden aan de regelementen van de competitie. Daarnaast vindt Triumph dat de motor onder de standaard homologatie gewoon de weg op moet blijven kunnen. Een Triumph is en blijft een machine om op te rijden.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.