Binnenkort 130 km/u maximumsnelheid op snelwegen?

Volgend jaar mogen we ons aan een nieuwe wegcode verwachten. Volgens Le Dernière Heure en La Libre Belgique zou die code de gewesten toelaten om een maximumsnelheid van 130km/u te hanteren.

De nieuwe wegcode van 2018 is een veelbesproken politiek item. minister François Bellot kwam al onder vuur te liggen door de de inhaalmogelijkheid voor vrachtwagens opnieuw te introduceren, en nu wil hij de maximumsnelheid op de snelwegen dus ook opdrijven.

Let wel: vooraleer het zover is moet de wegcode nog goedkeuring krijgen van de Koning en de gewesten. Technisch gezien kan ze dus nog geblokkeerd worden, al hebben de verschillende partijen hierover reeds onderhandeld. Wat betreft de nieuwe snelheidslimiet kon Bellot niet op positief commentaar rekenen van de gewesten.

Volgens Carlo Di Antonio geeft de federale minister een “fout signaal dat de snelheidsovertreding van 10km/u banaliseert.” Ben Weyts vertelde dan weer dat hij “de prijs van extra doden op de weg niet wil betalen.” Bellot benadrukte dat enkel de minst gevaarlijke, minst drukke stukken snelweg in aanmerking komen.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.