Travis Pastrana herhaalt 3 sprongen van Evel Knievel

Stuntpiloot Travis Pastrana zal 3 sprongen van de legendarische Amerikaanse stuntman Evel Knievel nadoen op een Indian Scout FTR750.

Evel Knievel is zonder twijfel de bekendste stuntman aller tijden. Hoewel de meeste van zijn records inmiddels verbroken zijn, blijft Knievel tot de verbeelding spreken. Hij werd voornamelijk bekend voor zijn langeafstandssprongen op zware motorfietsen en kwam daarbij ook ettelijke malen zwaar ten val.

De mislukte sprong van Knievel bij Caesar’s Palace (niet voor gevoelige kijkers)

Travis Pastrana is eerder bekend voor zijn stunts op lichte crossmotoren met het ‘Nitro Circus’. Voor hem is het dus een serieuze aanpassing naar de veel zwaardere Indian Scout FTR750. En alsof dat niet genoeg is, zal hij dus proberen om op één avond maar liefst 3 van Knievel’s stunts te herhalen.

De Indian 750 V-Twin waarmee Pastrana zal springen.

Het gaat om een sprong over 52 auto’s, een sprong over 16 greyhound bussen en tenslotte ook de sprong over de fontein bij Caesars Palace (een casino in Las Vegas nvdr.) Die laatste stunt kostte Evel Knievel bijna het leven

Dit gebeurd allemaal op 8 juli in het kader van ‘Evel Live’, een drie uur durend live event van Nitro Circus. Vermoedelijk zal het event ook live te volgen zijn via de Facebook pagina van Indian Motorcycles.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.