TomTom lanceert VIO GPS

Wie ervaring heeft met GPS-systemen, weet dat je er vroeg op laat op gaat vloeken. Voor eenvoudige verplaatsingen van A naar B heb ik goede ervaringen met TomTom en de nieuwe VIO speelt helemaal in op dat simpele gebruiksgemak.

De TomTom VIO is compact en staat in verbinding met je smartphone.
De TomTom VIO is compact en staat in verbinding met je smartphone.

Vergis je niet: onder de kleurige covertjes -de marketing campagne is gericht op scooters, al zie ik niet in waarom de VIO niet op een motorfiets zou passen – en de eenvoudige layout van de VIO schuilt een volwaardig TomTom GPS-systeem inclusief flitswaarschuwingen, file-detectie en ga zo maar door. Het enige verschil is dat dit aangestuurd wordt via een app op je smartphone, terwijl de VIO slechts een eenvoudige interface is.

Zoals het hoort voor een motor-GPS is de VIO waterdicht en met je handschoenen te bedienen. Inkomende telefoongesprekken kan je via de GPS-interface ook meteen doorschakelen naar een Bluetooth headset en dat alles voor de prijs van 169 euro. Goeie deal als je het ons vraagt, al willen we het ding uiteraard wel een keertje in de praktijk testen vooraleer we een definitief oordeel vellen. Dat er gevloekt zal worden, staat vast, maar misschien dit keer net iets minder dan op een grotere, ingewikkeldere GPS?