Tiger 1200 Desert en Alpine Special Editions

Triumph brengt 2 special editions uit van de Tiger 1200: de Tiger 1200 Desert edition en de Tiger 1200 Alpine edition. Het werden 2 variaties in de Tiger 1200 XCx en XRx-lijn maar met een paar leuke extra’s en een nieuw kleurtje. En een interessante prijs.

Zoals de naam al laat vermoeden, vonden de Britten hun inspiratie in tot de verbeelding sprekende regio’s in de wereld en de avonturen die je daar op je motor kan beleven. Voor de Tiger 1200 Desert Edition gingen ze bij Triumph de inspiratie halen in de meest onherbergzame woestijngebieden in de wereld, van de Sahara tot de Kalahari en verder. De motor is een variatie op de Tiger 1200 XC en heeft dus ook alle kenmerkende looks en doelgerichte uitrusting van de 1200 XC. De Tiger 1200 Alpine Edition werd dan weer, hoe kan het ook anders, geïnspireerd door de meest adembenemende bergketens ter wereld. Deze Alpine Edition is gebaseerd op de Tiger 1200 XR en komt dus standaard al behoorlijk reisklaar voor de dag.

Uiteraard plakten ze bij Triumph niet zomaar een nieuwe naam op die Tiger 1200. Daar horen natuurlijk een paar hele leuke extra’s bij. Eerst en vooral is er de kleurstelling. De Desert edition werd in een woestijnjasje gestoken met speciale graphics en beige ‘Sandstorm’-kleur. Voor de Alpine edition werd dit de ‘Snowdonia White’-kleur met ook hier aangepaste graphics.

Maar daar stopt het niet. Deze Tigers krijgen nog wat extra accessoires aangemeten zodat je er zo de wijde wereld mee in kan trekken. Ze krijgen allebei een lichtgewicht Arrow-uitlaat aangemeten, en de Triumph Shift Assist. Daarnaast krijg je er nog een kofferrek en 2 zwarte aluminium koffers bovenop.

De prijs van al dat moois? De Tiger 1200 Desert zal in België te verkrijgen zijn voor €19.400,- (NL: €22.100,-) en de Alpine heb je al voor €18.400,- in België (NL: 21.100,-). Beide modellen zullen vanaf midden februari leverbaar zijn.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor 
iPhone of Androïd.