Suzuki wint WK Endurance, derde plek voor Grégory Fastré

Suzuki heeft het FIM Endurance World Championship gewonnen na een spannende finale tijdens de 8 uren van Oschersleben. De raceoverwinning was voor GMT94 Yamaha.

Het is reeds de 15de wereldtitel voor het Suzuki Endurance Racing Team dat dit keer bestond uit rijders Vincent Philippe, Anthony Delhalle en Etienne Masson. Onze aandacht ging echter meer uit naar het private Suzuki team April Motor Motors Events, waar landgenoot Grégory Fastré een sterke indruk maakte ondanks een crash tijdens de kwalificaties. Een eervolle vermelding is er ook voor onze andere landgenoot David Drieghe die samen met Nigel Walraven en Steve Mercer voor Jackson Honda uitkwam. Spijtig genoeg maakte Drieghe een stevige crash nadat er een oliespoor op het circuit lag en strandde het Honda team op een 25ste plek.

Reeds de 15de endurance wereldtitel voor het Suzuki Endurance Racing Team..
Reeds de 15de endurance wereldtitel voor het Suzuki Endurance Racing Team..

De overall winnaars van het SERT reden in totaal 309 rondjes, maakten zeven pitstops – voor een totaal van amper 39,2 minuten in de pitlane – en strandden op amper 21 seconden van GMT Yamaha. De titelstrijd werd hierdoor beslist met amper één punt en de uiteindelijke top-3 bestaat uit het SERT, GMT94 en April Motor.

De volledige uitslag vind je hier.