Spypics: Yamaha YZF-R3

Nog meer spypics. Ook de nieuwe Yamaha YZF-R3 werd op foto vastgelegd tijdens een testrit. Daaruit blijkt dat de nieuwste versie ondertussen toch wel heel kort bij een productiemodel zit.

De geruchten gaan dat Yamaha al ruim een jaar hard werkt aan een nieuwe R3. Het het lijkt er nu op dat dit ook eindelijk bevestigd gaat worden. Een paar van de nieuwe generatie Yamaha YZF-R3 werden gespot tijdens een testrit en op foto vastgelegd door het team van macantua.com in Indonesië. De opnames zijn behoorlijk wazig maar onthullen wel enkele interessante details.

Zo lijkt het er sterk op dat het kuipwerk van de volgende generatie R3 compleet anders zal zijn dan het huidige model en zo goed als identiek zal worden aan dat van de 2018 Yamaha YZF-R15, met een dual LED koplamp en luchtinlaat vooraan.

Een andere opmerkelijke upgrade is de toevoeging van een set upside-down telescopische vorken vooraan, ter vervanging van de conventionele voorvorken. Maar afgezien daarvan lijkt de nieuwe R3 niet zo heel anders dan de bestaande modellen.

Of Yamaha ook aanpassingen aan het motorblok gaat doorvoeren? Daar hebben we op dit moment nog het raden naar. De huidige YZF-R3 wordt aangedreven door een krachtige 321cc vloeistofgekoelde 4-takt motor met brandstofinjectie en levert 41pk bij 10.750tpm en 29.6Nm koppel bij 9.000tpm. De kans is dus groot dat er geen enorme revisie komt. Wel zijn er geruchten dat de motor een aantal aanpassingen zou kunnen krijgen om de prestaties te verbeteren en ook de duurzaamheid ervan te verhogen. Zo zou de motor in staat zal zijn tot 15.000 of 16.000 toeren te draaien, dankzij de integratie van gesmede zuigers, een variabel distributiesysteem en een anti-rebound koppeling.

Verder zou er ook sprake zijn van de toevoeging van traction control en ABS, maar voorlopig zullen we nog even moeten wachten op de grote onthulling van Yamaha zelf, en op dit moment is nog niet eens geweten wanneer dat zal zijn. De foto’s die nu uitlekten van de nieuwe R3 in actie, lijken er wel op de duiden dat Yamaha het nieuwe productiemodel klaar zou kunnen hebben voor 2019.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.