Spypics: Elektrische Duke 125!

KTM gaat een elektrische Duke 125 bouwen. Althans, dat leiden we af uit een gelekte nota voor de aandeelhouders. Nadat de KTM eerder aangaf van met Husqvarna volop de kaart te trekken van stedelijke e-mobility en elektrische mountainbikes, mogen we nu dus ook oranje elektrische motoren verwachten.

De elektrische opmars in motorland begint onderaan, en nadat 50cc equivalenten al goed ingeburgerd zijn, is het nu de beurt aan de 125cc equivalenten. Ja, er zijn reeds andere bouwers die al langer zo’n motoren in het gamma hebben…al merken we toch keer op keer dat de kwaliteit van het rijwielgedeelte bij de gekende merken weer een stukje hoger ligt. En wat betreft een Duke 125 zijn de verwachtingen dan erg hoog gespannen. Niet alleen is het één van de verkooptoppers binnen het KTM-gamma, het is op de Belgische en Duitse markt ook een erg belangrijk model bij de 125cc’s die hier maar liefst een kwart van de hele motormarkt vertegenwoordigen.

Een exacte timing (of actieradius, prijskaartje, etc.) hebben we nog niet, maar als we uit het verleden één ding geleerd hebben van KTM, dan is het wel dat de ontwikkeling rap kan gaan. Gokje: eind 2024.