Komt Honda met nieuwe Dax?

Honda zou voor het salon van Osaka uitpakken met enkele nieuwe neo-retro’s. Dat is wat we lezen in de Japanse pers bij Young Machine, al staan die jongens nu niet bepaald bekend voor hun betrouwbaarheid. Nochtans zou een nieuwe Dax best steek houden, aangezien Honda reeds ge├»nvesteerd heeft in de ontwikkeling van een MSX/Grom, Cub, CT125 en Monkey 125.

De Honda Dax hoeft weinig introductie in de lage landen. Dit model rijdt al rond sinds de vroege jaren ’70 en veroverde een plekje in onze algemene motorcultuur. Zowel 50cc bromfietsen als 70cc motorfietsen (en later ook 125cc of zwaardere Chinese replica’s) veroverden in geen tijd het straatbeeld en de klank van een mini-viertakt weergalmt in heel de Benelux nog geregeld.

Honda bracht enkele jaren terug hommage aan deze modellen met de introducering van enkele nieuwe 125cc mini motoren, waarvan de MSX en Monkey bij ons goed verkochten. Qua aandrijving, elektronica en rijwielgedeelte liggen de meeste onderdelen dus al klaar op het schap, klaar om mee te profiteren van het alombekende imago van de Dax.

To be continued? Laten we hopen!