Spypic: Triumph ‘Speed Twin’?

Volgens MCN heeft Triumph plannen voor een streetfighter met de smoel van een oude Speed  Triple en het blok van een Bonneville T120.

Met deze coole combinatie zou je mogen verwachten dat het merk uit Hinckley weer plannen heeft met de legendarische ‘Speed Twin’ naam die een tijdje geleden opnieuw geregistreerd werd. De motor zou voortborduren op het succes van de nieuwe Thruxton’s en Bonnevilles. Het meest opvallende is dat deze motor twee uiteenlopende stijlen combineert. Zo zien we het chassis en de motor van de Thruxton, maar dan wel met de rechte rijhouding en de ‘bug-eye’ koplampjes van de 2007 Street Triple.

triumph

Hoewel het moeilijk is om een T100 en T120 motor uiteen te houden, is dit volgens kenners een T120, te zien aan het transmissie covertje. Verder herkennen we ook de gasklephuizen in de stijl van oude carburatoren vanop de T120. Dit wordt gecombineerd met de vork en schokbrekers van de Thruxton R.

Gezien de redelijk rudimentaire staat van deze testbike, gokt MCN dat de motor ten vroegste eind 2017 op de markt zou komen.