Spa-Francorchamps 6 uren: De topmeeting voor Belgische racers

Op zondag 14 augustus staat de 6-uursrace op het circuit van Spa-Francorchamps op de planning. Dit is traditioneel de ontmoetingsplek bij uitstek voor het Belgische racewereldje, dat sinds dit jaar een gouden randje kreeg dankzij de terugkeer van de 24-uurs race uit het FIM WK Endurance.

Na de showdown tussen internationale toppers tijdens de 24u, krijgen alle lokale helden opnieuw de kans om zich te bewijzen voor hun fans. Vergis je niet, ook tijdens de 6 uren ligt het niveau hoog dankzij een hoop vaste waarden die jaar na jaar terugkeren. Corona mag dan tijdelijk roet in het eten gegooid hebben, maar in 2022 staan alle toppers weer klaar voor de start.

En dat begint eigenlijk zaterdagavond al met de parade in het centrum van Spa. De teams worden er voorgesteld door organisator DG sport, en er wordt opnieuw een gridgirl-contest georganiseerd voor de teams die net dat beetje extra moeite staken in hun voorkomen. Tussen Belgische topteams als Interbike-Bike Parts, Mototech of Trax, ontdekken we dit jaar ook enkele internationals die overgewaaid kwamen uit het Frans kampioenschap superbike, uit het BSB, enkele WK Endurance deelnemers en daarnaast nog talrijke noorderburen.

Wil je er zelf graag bij zijn? Wacht dan niet te lang en surf naar https://6heuresmoto.com/nl/