‘Snelheid en Spektakel’ vertelt het verhaal van internationale motorsport in St-Joris-ten-Distel

Wat hebben Barry Sheene, Wil Hartog en Graziano Rossi (de vader van…) te maken met St-Joris-ten-Distel? Je zou het vandaag de dag niet zeggen, maar het kleine West-Vlaamse dorpje was ooit een mekka voor de motorsport. Auteur Hendrik De Rycker doet het verhaal uit de doeken in zijn nieuwe boek.

Zaterdagmiddag werd op het gemeentehuis in Beernem het boek “Snelheid en Spektakel” voorgesteld.  Hierin neemt de auteur ons mee naar 15 onvergetelijke jaren (1966-1980) van internationale motorsport in St-Joris-ten-Distel.

Auteur Hendrik De Rycker katapulteerde ons terug naar deze periode samen met enkele Internationale coryfeeën van weleer.  Juliaan Van Zeebroeck (SN), Dirk Van Der Donckt (SN), Freddy Deschepper(MX), Eric De Mey (MX), Jan de Rooij ( Speaker op vele wedstrijden) & Bert Jansen (NL) die mee aan de wieg lag van de snelheid in St Joris.Er reden klinkende namen op de straten van het kleine dorpje in de West-Vlaanderen, Barry Sheene, Wil Hartog, Doet van Dulmen, Hans Spaan, Jack Middelburg, Steve Parrish, Graziano Rossi terwijl de kleine Valentino op het paddock speelde. Kortom, het boek brengt je terug naar de tijd van de ronkende motoren naast het kanaal. Maar ook de motorcross liefhebber komt aan zijn trekken, tijdens de periode 1967 -1975 werd er gereden in “De Hel van Sint-Joris”, daar heb je dan de belevenissen van Freddy Deschepper, De Mey, enz.

Meer info via: https://www.motorsportsintjoris.be/product/snelheid-en-spektakel/