Kawasaki Versys 1000 krijgt nieuwe kleuren

In de aanloop naar de EICMA begin november is het altijd een beetje gokken welke nieuwe modellen erbij komen, welke motoren een upgrade krijgen en welke het moeten stellen met hooguit een nieuw kleurtje. Nadat de Kawasaki Versys 1000 S en SE vorig jaar een grootste update kregen, zien we ze nu in het traditioneel Kawasaki groen én in een mix van groen met grijs. Het gaat daarbij trouwens om de ‘High Durable Paint’, oftewel een extreem slijtvaste laklaag.

PERSBERICHT

Nieuwe kleur voor de Versys 1000 S en SE Adventure Tourers

Begin dit jaar introduceerde Kawasaki de nieuwe Versys 1000 S en vernieuwde SE. De zeer rijk uitgeruste S-variant werd met veel lof ontvangen door de motormedia en motorrijders in de Benelux. Voor 2022 krijgt dit populaire Adventure Touring duo een nieuwe kleur erbij naast de bekende groene kleurstelling. 

Het succes van de Versys 1000 S en SE zit hem in het unieke concept; een Adventure Tourer gericht op straatgebruik met een krachtig en koppelrijk 1.043cc vier-in-lijn motorblok. Het blok is gericht op souplesse en is standaard voorzien van Cruise Control, Traction Control, Power Modes en Kawasaki’s Cornering Management functie. Deze veiligheidssystemen zijn ondergebracht in 4 rijmodi waaronder Sport, Road, Rain en Rider. De laatste modus is volledig naar eigen voorkeur in te stellen.

Door de focus te leggen op weggebruik, in plaats van een combinatie van offroad en weggebruik, heeft de Versys het beste rijgedrag in zijn klasse. Comfortabel genoeg om lange afstanden af te leggen maar door zijn 17’’ wielen en instelbare Showa 43mm USD-voorvork ook sportief in het betere bochtenwerk en vertrouwenwekkend in de regen.

Met de Versys 1000 S rij je langer en ga je verder door de hoge mate van comfort. De inmiddels typische Versys styling zorgt samen met het verstelbare windscherm voor een uitstekende windbescherming. Door de bekrachtigde slipper koppeling, welke een lichtere bediening heeft dan de meeste van zijn concurrenten, de Up/Down Quick Shifter en de uiterst comfortabele zitpositie worden lange dagen in het zadel echt een verademing. Verder bestaat de standaarduitrusting uit een prachtig TFT-display met Bluetooth verbinding, een 12V aansluiting, handvatverwarming, handkappen, bochtenverlichting en Kawasaki’s unieke High Durable Paint.

Versys 1000 SE

De high-end Versys 1000 SE gaat nog een stap verder met semi-actieve elektronische vering. Deze elektronische vering is voorzien van SHOWA’s Skyhook technologie en past zich continu aan, aan de wegomstandigheden. Hierdoor worden ritten nóg comfortabeler en het rijgedrag nóg stabieler. De vering is via de Kawasaki Rideology app gemakkelijk aan te passen aan de belading van de motor en het meenemen van een passagier.

De 2022 Versys 1000 S en SE staan vanaf januari bij de Kawasaki dealers in de volgende kleuren:

  • Metallic Graphite Gray/Metallic Diablo Black/Metallic Flat Spark Black
  • Emerald Blazed Green/Metallic Diablo Black/Metallic Spark Black

Voor wie de Versys 1000 S of SE écht helemaal compleet willen maken zijn er ook weer de optionele Tourer, Tourer+ en Grand Tourer edition kits beschikbaar naast tal van originele andere Kawasaki accessoires.

Prijzen worden later dit jaar bekend gemaakt. 

Kijk voor meer informatie of een dealer bij u in de buurt op www.kawasaki.be